Personlig assistans i dag

personlig assistansFör många år sedan var det enbart gamla och sjuka som fick personlig assistans, det friska ansågs inte behöva någon personlig assistans alls. Idag ser det inte alls ut på detta sätt. Det är ganska vanligt att man har någon sorts personlig assistans idag. Det blir vanligare och vanligare med hjälplärare till elever som har det svårt i vissa ämnen och antalet personliga assistenter har ökat allt mer de senaste åren. Detta kan vara för att man har upptäckt att antalet assistenter inte täcker antalet som har behov för personlig assistans, eller så har antalet personer som är i behov av personlig assistans helt enkelt ökat. Anledningen till det kan man spekulera i, men kommer inte komma fram till något vettigt, så varför ens försöka? Man kan ju ha sönder hjärnan om man inte är försiktig. Vad än anledningen till det ökade behovet så är det ju jobbchanser och det är ju alltid unga personer tacksamma för idag. Att jobba med personlig assistans är ganska lätt att få jobb inom, förutsatt att du faktiskt vill göra det och kommer överens med brukaren som behöver den personliga assistansen. Gör du det bara för att ha ett jobb, ska du inte ge dig sjutton på att du får det.